KERAMIK AF EVA BRANDT

0,00 kr.

Eva Brandt er en  af Bornholms dygtigste keramikere. Hendes værker sælges på Bornholm udelukkende fra Evas eget værksted i Rønne og hos Reflax på Glastorvet i Svaneke. Natalia Trudsø, som ejer butikken Reflax og som selv designer tøj af mærket Reflax, er meget glad for og stolt over, at Eva på denne måde er med til at understrege Reflax’ eksklusivitet. Hun har gjort det, fordi hun synes at hendes værker udgør et perfekt match med Reflax’ tøj og de øvrige produkter i forretningen. 

Eva har valgt at takke nej til at udstille andre steder på Bornholm end hos Reflax. Hun kan i forvejen ikke følge med efterspørgslen, og der skal også være tid til fordybelse og inspiration.

Liv, sjæl og ”tilstedeværelse” er de vigtigste værdier for Eva Brandt at få frem i hendes keramik. At den enkelte ting udstråler disse kvaliteter gennem materialevalg og behandlingen af materialerne. Hvis hun maler prikker på sine ting, er det vigtigt for hende, at prikkerne ikke er ”rutinemæssige”, men malet, så de får liv og naturlighed. Der må gerne være nogle urenheder i leret, og en lille skævhed i formen, så den ikke bliver for ”ferm”, men får sit eget udtryk.

Natalias egen tilgang til arbejdet med design af tøj har sin rod i den japanske filosofiske og æstetiske tradition Wabi Sabi, som finder skønheden i det uperfekte og uforfinede. Begrebet omfatter også en påskønnelse af materialernes asymmetri, uregelmæssighed og enkelthed samt processernes ærlighed. Udtrykket i hendes kollektioner er afdæmpet minimalisme og rene skandinaviske linjer.

En lignende tilgang præger Evas keramiske arbejder og processer, og måske derfor er der det fine match mellem Reflax’ tøj og Evas keramik.

Eva laver sine egne lerfarver og glasurer, bruger flere forskellige lertyper alt efter formålet. Hun eksperimenterer ofte med materialer og teknikker for hele tiden at være i udvikling.

Eva Brandt kan sådan set finde inspiration de fleste steder, - hvis der er en spændende stoflighed, levende overflade, farvenuancer og sammensætninger. Det er som regel i naturen, ofte i forbindelse med hav, lys og geologiske materialer og processer. Det kan også være ved at se kraftfulde former i skibe, bygninger, jern, sten. Hun rejser gerne for at få ny inspiration. Eva har haft mange udstillinger i såvel Danmark som i udlandet. 


 Kontakt os i butikken på 20410675 eller info@reflax.dk  for at høre mere om det aktuelle udvalg af keramik og priserne.Antal
1
Tilføj til kurv